Wednesday, August 17, 2011

Just wondering...

Assalamualaikum & Salam 17 Ramadhan

Innalillah & Salam takziah buat mendiang Ustaz Saudi (Imam Masjid Piasau, Miri) yg mninggal dunia 16 Ramadhan / 15 Ogos lepas (mnurut sumber ramai, mendiang meninggal slps solat sunat taraweh). Semoga roh beliau ditempatkn dikalangan org2 yg beriman.

Hm, lma ni dok pikir nk update pasal apa, tp ntah la. Skrg cuma nk habiskan modul pengajian ngn cepat je. Pastu kalau dpt smbung lgi, mmg nk smbung. Pastu mayb jd lecturer je. Xdapat jd lect kt Uni (s), jd lect kat poli pun syukur (aku pun keluaran / produk poli).

Jd cm En Shahrol Faisal Abdullah (penyelia final project aku kt poli) kah, En Nazir Ismail & isteri, Pn Norizan Abdullah Sani (lect kpd both En. Shahrol & aku kt UiTM), and ramai lgi lect (s) yg lain.

Aku pun tfikir, agak2nya gaya2 En Shahrol tu byk diadaptasi dr gaya2 Pn Norizan (punyai byk similariti dlm pertuturan, intonasi, penekanan / peninggian suara & byk lgi). Who knows, maybe aku pun leh jd cm dorg tu (just aku ni versi mini lah, sebab aku kecik, hahahaha).

Seenarnya aku lma pikir, apakah aset / bekal yg bleh aku bwa utk ke dunia lain slps mati nanti. Nikah pun blm (jauh lagi nk bzuriat ni), so yg tinggal just ilmu (selain amal ibadah). So antara pendekatan yg aku dpt pikir utk sntiasa mnyumbangkn ilmu ni adalah dgn jadi lecturer ni (sbab ilmu2 lain aku x tau sgt).

Ada 2 sem lgi nk hbs digri ni (insyaAllah). Apa2 pun doakn kejayaan aku utk hidup di dunia & di akhirat klak ya.

Terima kaseh & wslm.

Buku 'Laporan Harian' aku smasa praktikal (Jul - Dec 2007)

2 comments:

Athirah Ahmad said...

insyaAllah. smoga dpt jdi lecturer ya. aminn. :)

mael said...

aminn juak mun bebenar gia. hehe. "mok jmpa sy kah? after 2 pm klak k"
kli gia bnyi ku b'ckp trs oh.