Tuesday, August 9, 2011

Scholarship (not mine)

Assalamualaikum & Salam 9 Romadhon

Terdetik dlm hati nk taip utk entry kli ni. Well, ni semua gara2 kol x d jwb, ntahla, byk2 kol. Haiya. The point is, just hairan skit la apa pasal yuran sem ni *dorg* x tlg bayar kn (mcm biasa, tp syukurlah yuran UiTM is RM 490.00 compared ngn other Us yg over RM 1 K tu, kalo x, gamakla nk cari duit tym ni bai). Tp kan, ada lgi pmasalahan lain ttg skolar ni sbnrnya, yakni elaun penerbangan (syukur alhamdulillah dorg support part ni, tp kn, dh 2 thn pun elaun ni blm msk pun aduiyyy bun, dh kol sblm ni, tp dia ckp dh byr utk stp sem, tp cek2 lam akaun still lom ada pun, yg ada cumalah elaun lain slain flight itu td pun aduiyyyy, mo kaw chou aaa! ). Dalam msa yg sma, syukur gak dorg ada provide allocation utk wat thesis / dissertation / final project, so nk tnya la gak, bla leh amik fund tu, well, skrg kn dh final year (waiseh men!! final year dh kmk tok, p kwn2 kmk udh bkerja, branak pinak reramey ya, mati kita, apa pun blm ada gik tok, arum mulak still ngarap duit rentua!).

Hmm, i ckp ngn Jin ke ni? (suara Sinyu, kwn Nobita)
** sambil2 taip entry, sambil2 koling2 opis**

Could someone pls, pick the effing phone UP!!! Lol
1 lgi, dh jdi fenomena umum masyarakat dunia skrg, kebanyakannya mengharapkan kabel utk mendapatkan sesuatu, padahal usaha tanpa kabel lah yg paling nikmat. (tiada kaitan dgn tajuk entry ni, cuma teringat pbualan2 lps)

Sampai x tahu nk smbungkn kabel yg mna dlu, tlalu byk kabel.
How big is your Cable?

p/s: syukur Alhamdulillah stakat ni i just mharapkn doa parent, doa brada2 & sista2, doa familia, doa kengkawan (i like), n doa2 sesiapa shaja (bserta usaha2 stp lapisan pihak terbabit, tmasuk i sendiri) utk smpai ke tahap skrg ni (ofkos la semuanya d'granted'kan leh Tuhan kn, kalo x, usaha cmna pun xdpt apa pnya).

p/s: mintak maap bebanyak kt siapa2 yg terasa, cuma bkata, xda nk narrow2 kn kt siapa2 pun.

Semester baru bmula 12 September nti, so ni kira dlm proses btindak dengan lbh awl, sblm ada suara2 yg bkata "dh last minit baru nk bertindak, mmg x bleh jdi polis la mcm ni!!!"

Anyway, smpai skrg still xda org jwb pggilan. Baiklah! Wslm.

Sources: Google

2 comments:

EKINKUSHAIRI said...

ktk mintak scholarship apa owh? mek nak try mintak... tp dh final year =(

mael said...

jpa. tok dr sem 1 riya dh.