Sunday, September 18, 2011

Pagi yg sgguh rajin

Assalamualaikum

Selamat pagi & selamat malam (seberang unjuran hemisfera). Pgi td aku mimpi yg kiranya agak plek sebab seolah2 mimpi yg x bmotif. So aku pun bosan ngn mimpi tu n decide utk bgn. Cm biasa, bgn2 trs tgk jam (alarm dh bnyi ke blm), shalat jap, pastu siap2 utk joging.

Tp sbnrnya bkn suka2 jogging kt tasik sek 7 tu, tp nk jmpa org skjap, ada sdikit 'urusan pejabat', tp bkn rezeki aku, so xpat nk jmpa org tu. Aku dpt buat 1 lap je kt tasik tu (sblm smpai tasik, aku jog dr rmh ni), pastu kaki ni rsa mcm nk melecet, rpa2nya mmg kasut ni dh x seswai ngn kaki aku dh (aku perasan sejak jogged kt Miri cuti sem ni td, tp lom dpt nk konfemkn yg kasut tu bmasalah, tp skrg dh konfem dh). Pastu aku pun jog tjengket2 mcm org naik perahu dgn cepat. Haiya, sgguh x nikmat  eh. Pastu aku pun heading blk ke pusat komersil (area2 rmh).

Blk pun dlm keadaan yg agak cepat sbab perut dh tlalu lapar (asek muntah angin, sbab sblm tu aku makan angin). Pastu singgah la sbentar d Mek Ayam Kampung (biarpun harga2 makanan dorg dh naik, tp aku ttp suka makan kt sini, mmg sedap masakan dorg ok). Pekena la trs Nasi Lemak Tanglin & air sirap peng (ais / sejok). Nasi Lemak Tanglin ni sgguh sedap rupanya, x nyesal aku amik byk2. Pas setel makan, aku lepak jap kt krusi 'Rest & Go' kt Giant, dalam 15 minit kt krusi tu agak memadai la aku rsa, utk bgi renggang2 skit otot2 yg dh lma x direnggangkn ni.
Lbh kurg cmni la td, tp aku just amik telo, telo telo, kacang2 bilis, dan timun je utk lauk.

Ohya, sblm aku rehat kt kerusi tu, aku plan nk timbang berat jap, pastu aku letak la syiling 20 sen mcm biasa, tp tgk2 xda efek pun, rpanya mesin tu blm 'on' lgi. Ceh, mlayang 20 sen (agak penting, sebab guna utk timbang2). Pastu barulah aku lepak kt kerusi 'magic' tu. Setel lepak, aku pun kmbali menimbangkn diri (tp aku dh 'on' siap2 mesin timbang tu), masok 20 sen, pastu kluar la bacaan berat ku. wau, rpanya berat aku naik skit. Hahahhaha.

Pastu aku blk rmh n settled down smpai skrg ni. So plan aku lps updet blog ni, aku nk tdo kejap. Jd aku rsa skrg adalah masa tbaik utk aku execute plan aku tu.

Wslm.

4 comments:

eZad niMo said...

heh, brapa ndak ka berat nya tok dah. berat is 61.++kg dah skrg, perut dh ke depan. berat aku jak nok turun, adeh~

mael said...

aku timbang tek still 56 lbey. plg tggi rah miri riya pun 57 lbey jak. tp aku bermasel2 la (bulak). hahahahaha.

eZad niMo said...

ceh~ good luck jak la, haha~ perut aku dah mkin keras n membesar :D

mael said...

klak blt insyaAllah aku main2 ngn kuntum ya